Indonesië

Indonesië
Bloggend van de bodem

Foto’s Bunaken en Komodo

18 December 2012, 7:05

Er is dus echt heel weinig te doen hier in Labuan Bajo, als je het duiken hebt gehad, en je buikje hebt volgegeten. Dat laatste kan hier wel goed want de restaurants zijn prima. Maar dit is de tweede dag dat ik hier zit en eigenlijk verveel ik me een beetje. Morgen gaat mijn vliegtuig terug naar Jakarta. Ik heb geen zin meer in een dagtocht (de Komodo-varanen heb ik al gezien, daar heb ik nog niet eens over verteld!), en mijn duikspullen zijn net droog. Dus tijd genoeg om de foto’s een beetje uit te zoeken! 🙂

Hieronder een paar foto’s nog van Bunaken maar vooral van Komodo. Ze zijn allemaal onbewerkt en niet allemaal even scherp; maar het valt ook niet mee, die onderwaterfotografie. Zoals “Bunaken Hans” zei: “jij beweegt, het water beweegt, en de vis beweegt.” Als je dan ook nog met stroming te maken hebt, wordt het echt een uitdaging. De komodo-varanen waren beduidend makkelijker te fotograferen, die luie donders liggen de hele dag maar een beetje te zonnen, wachtend op het moment dat hun prooi doodgaat!

 

3 reply's op “Foto’s Bunaken en Komodo”

 1. comment number 1 by: Jorik

  Nu heb ik meer verstand van foto’s dan van tropische vissen. Maar ik vind de meeste (foto’s) erg geslaagd; scherp en mooie kleuren. Als je weer thuis bent wil ik graag de camera zien die je hiervoor gebruikt hebt.
  O en die zonsondergang tart elk cliché, echt prachtig!

 2. comment number 2 by: Lisa

  Hoi Lennart,

  Je kent me misschien wel, of toch ook niet. Jouw oma was een zus van mijn oma.

  Van mijn oma hoorde ik dat jij vlakbij mij woont (Rotterdam-West) en je ook reislustig bent! In november ga ik mijn eerste verre reis maken richting Zuid-Oost Azië. Daar zal ik de landen Thailand, Vietnam, Laos en Cambodja bezoeken. Mijn vraag aan jou is: heb je die landen ook bezocht? En zo ja, heb je nog goede tips?

  Groeten,
  Lisa D

 3. comment number 3 by: Lisa

  (ah mijn e-mailadres is lisadiederik@gmail.com)

Laat een reply achter

Naam

Email (niet zichtbaar)

Website